Rally Liptov 2023

Blíži sa termín uzávierky prihlášok, preto je správny čas pripomenúť, že 26. október je deň, kedy sa končí prihlasovanie na 11. ročník Rally Liptova. Súťaž sa jazdí v dňoch 3. – 4. novembra.


Štartová listina na blížiacu sa súťaž v okolí Ružomberka sa pomaly napĺňa, no zároveň sa blíži aj termín uzávierky prihlášok s redukovaným prihlasovacím vkladom, ktorý je o polnoci 23. októbra – teda v pondelok po súťaži v Košiciach. Prihlasovanie súťažiacich na linku: http://www.sams-asn.sk/prihlaska3.php?co=1&xx=9481_941 cez stránku SAMŠ je však možné do 24.00 hod vo štvrtok 26. októbra.


My už môžeme prezradiť, že medzi prihlásenými sú už aj také mená ako víťazná posádka zo sezóny 2021 Laco Mokran a Julo Kováč, ktorá vedie priebežné poradie v aktuálnej sezóne, no tiež ich rivali v tohtoročnom súboji o titul, posádka Patrik Magyar a Adriana Marenicová. Na štart sa prihlásili už aj Tomáš Ondrej, Dominik Benček, Marek Špavelko, či Ivan Mutňanský. Vyzerá to teda na pekne ostré súboje.


Schválené Vykonávacie nariadenie č. 1 upresňuje, že Chooligart Pohár organizátora (Chooligart PO), ktorý sa pôjde vďaka podpore Chooligan Racing Teamu a Spoločnosti GART, bude hodnotený nielen v absolútnom poradí, ale bude klasifikovaný aj v jednotlivých triedach. 


Je dobré si pripomenú, že Rally Liptov 2023 bude mať pre posádky štartujúce v SRP, RL a PO sedem meraných úsekov o dĺžke 33,5 km s celkovou vzdialenosťou 184,5 km. Na štartujúcich v RRP a MRC čaká šesť meraných úsekov (29,8 km) o celkovej dĺžke 175,6 km. 


Všetky potrebné informácie budú zverejňované na oficiálnej informačnej tabuli na platforme Sportity pod heslom LIPTOV2023. Pre účastníkov súťaže bude možnosť objednať ubytovania na https://www.tmrhotels.com/hotel-besenova/sk/

Ľuboš Kašický

Viac informácií